Mehevien lettujen salaisuus on upotettu taikinaan

Kukapa ei rakastaisi lettukestejä? Niiden avulla arki muuttuu juhlaksi hetkessä. Joskus kuitenkin klassikkojakin on syytä hieman tuunata. Entistä raikkaammat ja mehevämmät letut tehdään nyt kaurasta ja marjoista.

Fazer Yosa Metsämarja on Suomen myydyin kauravälipala, eikä suotta. Raikkaan marjainen maku on jo useamman sukupolven suosikki. Yosa Metsämarja on fermentoitu eli hapatettu asidofilus- ja bifidobakteereilla. Fermentointi ei ole uusi menetelmä, vaan sitä on käytetty säilyvyyden parantamiseksi jo tuhansien vuosien ajan. Hapattaminen antaa tuotteelle pehmeän maun ja rakenteen, joka toimii mainiosti mFyös erilaisissa taikinoissa – kuten letuissa.

Yosa Metsämarja raikastaa letut ja tuo niiden makumaailmaan hienostuneen vivahteen, joka hivelee upealla tavalla makuhermoja. Kaurajauho lisää lettujen kuitupitoisuutta. Näitä rakastavat kaikki!

Lettukestit kruunataan maapähkinävoilla, hunajalla ja tuoreilla marjoilla. Näitä tehdään toistekin!

Resepti

Fazer Yosa Metsämarjaletut (neljälle)

Ainekset

  • 2 dl Fazer Yosa Kauravälipala Metsämarjaa
  • 2 dl Fazer Yosa Kaurajuomaa (Natural tai Rich)
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl kaurajauhoja
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • paistamiseen voita tai öljyä

Tarjoiluun

  • maapähkinävoita
  • hunajaa
  • tuoreita marjoja

Valmistusohjeet

Sekoita kulhossa Fazer Yosa Kauravälipala Metsämarja, Fazer Yosa Kaurajuoma ja kananmunat. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja sekoita ne muiden aineiden joukkoon. Anna taikinan turvota 10 minuuttia.

Paista taikinasta pikkulettuja pannulla voissa tai öljyssä.Tarjoile letut maapähkinävoin, hunajan ja tuoreiden marjojen kanssa.

Vinkki: Voit valmistaa letut myös kokonaan ilman vehnäjauhoja, mutta tällöin niiden kääntäminen lettupannulla on hieman haastavampaa.