Ainekset (7-9 kpl)

Bagelit

4 dl lämmintä vettä
2 tl kuivahiivaa
1 rkl kookossokeria
8 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl merisuolaa
1 tl psylliumjauhetta

Keitinvesi

1 l vettä
1 rkl merisuolaa

Pinnalle

  seesaminsiemeniä
  pellavansiemeniä

Tarjoiluun

  Yosa Kauralevite Tomaatti-Basilikaa
  kirsikkatomaatteja
  tuoretta basilikaa
  avokadoa
  ituja
  retiisejä
  sormisuolaa

Tee näin

Annostele 3 dl lämmintä vettä kulhoon ja sekoita joukkoon kuivahiiva ja kookossokeri. Jätä tekeytymään reiluksi viideksi minuutiksi ja sekoita hyvin. Annostele jauhot, suola ja psyllium toiseen kulhoon ja kaada sekaan vesi-hiiva-seos. Lisää vielä noin 1 dl lämmintä vettä, ja vaivaa taikinaa viitisen minuuttia. Taikinan tulisi nyt olla hyvin muovailtavaa. Jätä tekeytymään liinan alle puoleksi tunniksi.

Muotoile taikinasta sämpylöitä, paina sormella reikä keskelle ja muotoile rinkeliksi. Käytä tarvittaessa apuna kevyesti jauhoja. Asettele bagelit esimerkiksi leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja jätä kohoamaan viideksi minuutiksi. Lisää kattilaan keitinvesi ja suola ja kiehauta. Laske rinkeli kiehuvaan veteen, esimerkiksi reikäkauhan avulla ja keitä noin 20 sekuntia kummaltakin puolelta. Nosta kauhalla takaisin leivinpaperin päälle. Ripottele oitis pinnalle siemenet ja paista 250 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Ota uunista ja anna jäähtyä. Halkaise bagelit, levitä pinnalle reilusti Yosa Tomaatti-Basilika -kauralevitettä, lisää päälle basilikanlehtiä, avokadoa ja siivutettuja kirsikkatomaatteja sekä retiisejä ja ituja. Ripottele pinnalle sormisuolaa.

Tarjoa ja nauti.