
Ainekset
(6-8 hengelle)
Pohja
1 dl | manteleita |
1 dl | kaurahiutaleita |
7 | tuoretta taatelia, kivet poistettuna |
hyppysellinen suolaa | |
1/3 tl | kardemummaa |
Täyte
1 prk (200g) | Fazer Yosa Sport Päärynä & Vaniljaa |
1,5 dl | cashew-pähkinöitä, 30 min liotettuna |
1 tl | vaniljauutetta |
2 rkl | agavesiirappia |
1 dl | kookosöljyä sulatettuna |
1 dl | vadelmia |
Pinnalle
päärynäsiivuja | |
vadelmia |
Tee näin
Irtopohjavuoan halkaisija: 18 cm
Pohja:
Suojaa irtopohjavuoka leivinpaperin palalla, jotta kakku on helpompi siirtää myöhemmin. Murenna mantelit tehosekoittimella hienoksi muruksi. Lisää kaurahiutaleet, taatelit ja mausteet. Sekoita paksuksi muovailtavaksi massaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Painele pohjataikina irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.
Täyte:
Kaada pähkinöiden liotusvesi pois ja huuhtele pähkinät. Lisää kaikki täytteen ainekset, paitsi vadelmat, tehosekoittimeen ja sekoita mahdollisimman samettisen sileäksi massaksi. Kaada reilu puolet täytteestä irtopohjavuokaan ja laita vuoka pakastimeen noin puoleksi tunniksi jähmettymään. Ota vuoka pakastimesta. Lisää vadelmat tehosekoittimeen jääneen täytemassan sekaan ja sekoita sileäksi. Kaada loppu täyte vuokaan ja pakasta vielä reilu tunti, tai kunnes kakku on täysin jähmettynyt. Ota pakkasesta ja anna sulaa hetki.
Lisää pinnalle päärynäsiivuja ja vadelmia ja tarjoa.