
Ainekset
(2-4 hengelle)
1 | parsakaali |
1 | omena |
0,5 dl | karpaloita (tai puolukoita) |
kourallinen | saksanpähkinöitä |
puolikas | punasipuli |
0,5 dl | kuivattuja karpaloita |
0,5 dl | kurpitsansiemeniä |
1/2 | sitruunan mehu |
Kastike
1 prk (150 g) | Fazer Yosa Greek Style Maustamaton |
2 rkl | sitruunan mehua |
1 rkl | kookossiirappia |
1 tl | omenaviinietikkaa |
1 tl | Tamari-soijakastiketta |
muutama | rouhaus mustapippuria myllystä |
reilu hyppysellinen | merisuolaa |
Tee näin
Leikkele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuutioi omena pieniksi paloiksi. Laita parsakaali- ja omenapalat kulhoon. Silppua sipuli ja lisää joukkoon. Annostele sekaan kuivatut karpalot, puolukat ja siemenet. Purista päälle sitruunan mehua. Sekoita.
Sekoita pienessä kulhossa Fazer Yosa Greek Style, sitruunan mehu, kookossiirappi ja omenaviinietikka. Kaada seos kulhoon ja sekoita varovaisesti niin, että kaikki ainekset peittyvät kastikkeeseen. Tarkista maku ja lisää halutessasi esimerkiksi hieman suolaa tai mustapippuria. Tarjoa oitis tai säilytä jääkaapissa ja käytä kolmen päivän sisällä.