
Ainekset
(5 kpl)
Ainekset
3 dl | kaurahiutaleita |
0,5 dl | kvinoahiutaleita (tai auringonkukansiemeniä) |
0,5 dl | mantelilastuja |
2 rkl | pellavansiemeniä |
1/2 tl | ceylon-kanelia |
1/2 tl | aitovaniljajauhetta |
1/2 dl | vaahterasiirappia tai kookossiirappia |
4 rkl | kookosöljyä, sulana |
Pinnalle
Fazer Yosa Greek Style Aprikoosia | |
aprikooseja | |
vadelmia | |
pistaasipähkinöitä |
Tee näin
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Annostele kaurahiutaleet, kvinoahiutaleet tai auringonkukansiemenet, mantelilastut ja pellavansiemenet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Hienonna pieneksi muruksi. Lisää kaneli, vanilja, siirappi ja öljy ja sekoita takinaksi.
Suojaa uunipelti leivinpaperilla. Ota taikinasta noin 2 rkl kokoisia paloja ja painele paloista isoja keksejä leivinpaperin päälle. Painele sormilla reunat hieman koholle, jotta reunus pitää myöhemmin lisättävän täytteen paremmin paikoillaan. Paista noin 15 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kullanruskeaa sävyä.
Ota uunista ja anna jäähtyä. Lusikoi päälle Fazer Yosa Greek Style Aprikoosia, lisää aprikoosisiivuja, vadelmia ja murskattuja pistaasipähkinöitä. Tarjoa ja nauti oitis.