
Ainekset
(noin neljä täytettyä leipää)
Täyte
1 tlk (n. 300g) | kikherneitä |
4 rkl | Fazer Yosa Kauralevite Maustamaton |
0,5 dl | suolakurkkuja, pieneksi paloiteltuna |
1 | pieni punasipuli, pieneksi paloiteltuna |
1-2 rkl | Dijon-sinappia |
2 tl | sitruunan mehua |
1 tl | vaahterasiirappia |
1/4 tl | merisuolaa |
pieni kourallinen | tuoretta tilliä |
rouhaus | mustapippuria myllystä |
Lisukkeet
(gluteenittomia) täysjyväpaahtoleipiä | |
Fazer Yosa Kauralevite Maustamaton | |
ituja | |
avokadoa, siivutettuna | |
tuoretta tilliä | |
syötäviä kukkia, kuten tillin kukintoja, oreganon kukintoja, ruohosipulin kukkia tai syötäviä orvokkeja |
Tee näin
Valmista ensin täyte. Kaada kikherneet kulhoon ja muussaa ne esimerkiksi nuijalla tai sauvasekoittimella jättäen sekaan hieman myös kokonaisia kikherneitä. Sekoita joukkoon kaikki loput täytteen ainekset (annostele sinappia ensin vähemmän ja lisää halutessasi) ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi makusi mukaan jotain mausteista.
Levitä täytettä reilusti paahtoleivälle. Annostele päälle runsaasti ituja. Lisää siivutetut avokadot ja tilliä. Levitä toisen paahtoleivän päälle Fazer Yosa Kauralevitettä ja laita se kanneksi. Sujauta lopuksi leipien väliin ja pinnalle syötäviä kukkia.
Tarjoa ja nauti!