Lähes kaikki (98%) Fazerin makeis- ja keksituotteista valmistetaan Suomessa.

Vantaalla sijaitsevassa tehtaassamme valmistetaan keksejä ja suklaata, Lappeenrannassa tehdään mm. marmeladeja, hedelmämakeisia, salmiakkia ja ksylitolituotteita ja Lahdessa leivotaan ruislastuja ja muita naposteluun sopivia tuotteita. Suklaan pääraaka-aineita ovat kaakao ja maito, hedelmämakeisissa pääraaka-aine taas on sokeri. Kekseissä ja korpuissa käytetään vehnä- kaura- ja ruisjauhoja.

Vaikka monet käyttämistämme raaka-aineista ovat kotimaisia, tarvitaan makeisten valmistamisessa myös sellaisia aineksia, jotka eivät pohjoisissa oloissa kasva. Tällaisia ovat esimerkiksi kaakao ja ruokosokeri. Olemme tähän keränneet tietoa yleisimpien makeis- ja keksituotteiden raaka-aineiden alkuperästäimagepvtfc.png

Lue lisää vastuullisesta kaakaonhankinnasta täällä:
www.forbettercocoa.com

Lue lisää kotimaisesta kauraksylitolista täällä:
https://www.fazermills.com/fi/tuotteet/fazer-ksylitoli/


Lue lisää vastuullisesta hankinnasta täällä: https://www.fazergroup.com/fi/hyvinvointi/vastuullisuus--luottamus/responsible-sourcing/