Two Rowing Finns -joukkue soutaa joulukuussa 2021 Kanarian saarilta Karibialle. Maailman vaativimmassa soutukilpailussa soudetaan tauotta, syödään maistuvaa ruokaa sekä tavoitellaan 100 000 euroa Itämeren suojeluun. Fazer on Two Rowing Finns -joukkueen ruokaohjelman yhteistyökumppani.

Kaksi kokenutta purjehtijaa, John Blässar ja Markus Mustelin, soutavat 4800 kilometriä arviolta 40-50 päivässä, syövät monipuolista ja energiatiheää ruokaa sekä tavoittelevat hyvää - suomalaiskaksikon tavoite on kerätä Atlantin ylityksellään 100 000 euroa Itämeren suojeluun.

Ruokaohjelma on yksi menestymisen perusedellytyksistä

Fazerin tuotekehittäjät ovat ravitsemusasiantuntijan johdolla suunnitelleet soutajille optimaalisen ruokaohjelman. He ovat muun muassa tutkineet uusia tuotemuotoja sekä uudenlaisia tapoja yhdistää käytössä olevia raaka-aineita, kuten kauran eri ainesosia. Soutajat saavat päivittäin nautittavakseen myös maultaan erinomaisen, mutta muodoltaan tai väriltään hieman poikkeavien hävikkikarkkien sekoituksen. Ruokaohjelmassa painottuu Fazerin vastuullisuustavoitteiden mukaisesti kasvipohjaisuus.

”Laadimme soutajille kuuden päivän kiertävän ruokalistan, jossa panostetaan välipalojen ja aterioiden vaihtelevuuteen ja hyvään makuun. Päivittäin 5000-6000 kalorin energiansaanti ei ole helppo tehtävä syötäväksi, etenkin kun vuorokauteen mahtuu vähintään 12 soututuntia”, sanoo Marika Laaksonen, johtava ravitsemusasiantuntija Fazer Labista, Fazer-konsernin tutkimus- ja innovaatioyksiköstä.

”Luotamme siihen, että Fazerin eväillä pärjäämme, sillä tämä tulee olemaan yhtä paljon syömiskilpailu kuin soutukilpailu”, sanovat John Blässar ja Markus Mustelin, Two Rowing Finns -joukkueen soutajat.

Tavoitteena 100 000 euroa Itämeren suojeluun

Huoli Itämeren kunnosta yhdistää Two Rowing Finns -joukkuetta ja Fazeria. Molemmat näkevät, että omalla toiminnalla on mahdollisuus vaikuttaa Itämeren tilaan.

Fazer Experience -vierailukeskuksessa on myynnissä Two Rowing Finns -eväskassi, joka sisältää samantyyppisiä Fazer-tuotteita, joita soutajat valtamerimatkalla syövät. Jokaisesta myydystä kassista menee 2 euroa Itämeri-keräykseen. Syksyllä 2021 Fazer Experience isännöi myös tapahtumaa, jossa soutukilpailun ruuat pakataan.

Seuraa soutajien harjoittelua Itämerellä ja eri puolella Suomea.

https://www.instagram.com/tworowingfinns/

https://www.facebook.com/tworowingfinns/

https://tworowingfinns.fi/